Tuesday, 28 February 2017

Rezeki 2017, Kontrak Baru, Cawangan Baru

February 28, 2017 0 Comments
Assalamualaikum dan hello :)

Lama tak bersiaran. tak bersiaran sokmo sekarang ni hehe..

Alhamdulillah..
1 Februari lepas bermula lantikan kontrak terma baru, Contract of Service (COS). Kontrak juga bukan permanent pun tapi insyaAllah lebih baik daripada kontrak sebelum ni Contract For Service (CFS).  Dah lama dengan setianya stay kat CSFJ sebagai CFS. Almost 8 tahun since 2009. Dah 3 pengarah yang terajui CSFJ dah ramai staf yang keluar masuk tapi gitulah norliza, still kat situ huhu...
So 3 CFS terakhir CSFJ semua dah keluar dari CSFJ. Me, kak siti and farah. 


Tapi sampai sekarang still bergelut part urusan gaji lah pulak.. hmm... mudah-mudahan dilancarkan semua urusan. Kitorang ni pujuk hati untuk bersabar aje lah.. sabar.. sabar... sabar... 

Sekarang dah tukar ke cawangan lain.. CKIP. Tapi dengan pengarah yang sama di CSFJ dari 2009 - 2013, dulu hehe... seronok kerja bawah Dato' H sebab semua keputusan jelas, meeting punctual tak meleret-leret.. senang sikit lah nak buat minit. Tapi tang bila tiba2 PA call kata Dato' H nak jumpa, memang kecut perut jugak lah.. Kena well prepared bila jumpa dia.. gitulah... moga dipermudahkan...


Skop kerja almost 100% serupa dengan skop kerja kat CSFJ - non-technical/ administrative things. Nak memilih tak dapat sebab takde tempat lain yang kosong. Redha aje lah.. Lillahi ta'ala aje.. insyaAllah dipermudahkan...

Ok still banyak nak belajar, dan masih banyak yang perlu dikenali.. Moga tak lari dari prinsip.. insyaAllah...

Okeh! Jom bekerja! :D