Skip to main content

Rezeki 2017, Kontrak Baru, Cawangan Baru

Assalamualaikum dan hello :)

Lama tak bersiaran. tak bersiaran sokmo sekarang ni hehe..

Alhamdulillah..
1 Februari lepas bermula lantikan kontrak terma baru, Contract of Service (COS). Kontrak juga bukan permanent pun tapi insyaAllah lebih baik daripada kontrak sebelum ni Contract For Service (CFS).  Dah lama dengan setianya stay kat CSFJ sebagai CFS. Almost 8 tahun since 2009. Dah 3 pengarah yang terajui CSFJ dah ramai staf yang keluar masuk tapi gitulah norliza, still kat situ huhu...
So 3 CFS terakhir CSFJ semua dah keluar dari CSFJ. Me, kak siti and farah. 


Tapi sampai sekarang still bergelut part urusan gaji lah pulak.. hmm... mudah-mudahan dilancarkan semua urusan. Kitorang ni pujuk hati untuk bersabar aje lah.. sabar.. sabar... sabar... 

Sekarang dah tukar ke cawangan lain.. CKIP. Tapi dengan pengarah yang sama di CSFJ dari 2009 - 2013, dulu hehe... seronok kerja bawah Dato' H sebab semua keputusan jelas, meeting punctual tak meleret-leret.. senang sikit lah nak buat minit. Tapi tang bila tiba2 PA call kata Dato' H nak jumpa, memang kecut perut jugak lah.. Kena well prepared bila jumpa dia.. gitulah... moga dipermudahkan...


Skop kerja almost 100% serupa dengan skop kerja kat CSFJ - non-technical/ administrative things. Nak memilih tak dapat sebab takde tempat lain yang kosong. Redha aje lah.. Lillahi ta'ala aje.. insyaAllah dipermudahkan...

Ok still banyak nak belajar, dan masih banyak yang perlu dikenali.. Moga tak lari dari prinsip.. insyaAllah...

Okeh! Jom bekerja! :D

Comments

Popular posts from this blog

Resipi : Homemade Takoyaki & Sos Takoyaki/ Okonomiyaki

Assalamualaikum..
Homemade Takoyaki lagi!!

Dalam keluarga besar saya, rupa-rupanya ramai gak yang kenal dan suka takoyaki dan ramai gak yang tak kenal 'apekebendanye menatang takoyaki tu?'

Hihiii...

Kali pertama saya perkenalkan takoyaki yang saya buat ni masa sesi usrah keluarga dirumah saya akhir April yang lepas. Sejak dari hari tu, tak putus-putus pula 'order' homemade takoyaki ni untuk apa-apa event keluarga hehe... addicted!

Setakat ni dah 3 event saya buatkan takoyaki; Hari Ibu, kenduri doa selamat kat Kajang dan Majlis Aqiqah anak buah di Kuala Selangor..

Tapi disebabkantakoyaki maker saya [klik sini] tu hanya ada 18 lubang aje dan lebih kecil dari saiz pasaran.. memang lama la nak menyiapkannya.. kalau ada 2 takoyaki maker ok gak ni hehe...

Acuan nak buat takoyaki (takoyaki maker) saya beli di Lazada aje sebab murah :).. kalau nak beli gak boleh klik sini -> TRIO Electric Takoyaki Pan

Saya sekarang nak beli takoyaki pun nak fikir banyak kali.. Walaupun lebih …

7 Tips Merawat Bengkak Susu/ Mastitis Di Rumah - Pengalaman Saya

Assalamualaikum...

Kebanyakan ibu-ibu yang baru melahirkan terutamnya 1st time mother selalunya akan risau tentang masalah
kekurangan susu/ tak cukup/ susu taknak keluar.  Namun begitu, ibu-ibu juga perlu ambil tahu tentang komplikasi lain yang mungkin berlaku seperti BENGKAK SUSU dan MASTITIS.

APA ITU MASTITIS?


Mastitis adalah sejenis keradangan pada payudara yang akan terjadi apabila saluran susu tersekat atau terjadinya infection pada payudara.  Bila terjadinya mastitis, ia akan jadi tersangat sakit pada breast dan mungkin boleh melemahkan semangat ibu-ibu menyusu.

Bagaimana nak tahu simptom mastitis?  Ya, kita kena perhatikan simptom supaya kita boleh ambil tindakan awal. Antara simptomnya adalah : Rasa tidak selesa, sakit, ketulan dan tompok-tompok merah serta panas pada payudaraRasa sakit menyucuk pada nipple semasa mula proses menyusu bayiMula rasa demam dan mungkin menggigil (ada yang panggil bentan)PENGALAMAN SAYA

Pengalaman saya pula, setiap kali bersalin memang saya akan ke…

150++ Idea Bekal/ Bento Untuk Sekolah/ Pejabat

Assalamualaikum..

Sejak dua menjak ni kami dah ada Geng Bekal Ofis (GBO) kat pejabat. Pioneer nya Zue dan Ziera. Bujang-bujang pun bawa bekal gi ofis. Rajinnnn.

Termotivasi dengan kawan-kawan ofis yang sama-sama nak bawa bekal, makin lama makin ramai yang join bawa bekal lunch dari rumah. Sekarang Geng Bekal dah ada Zue, Ziera, Hajar, Zana, Aqilah, Zimah dan saya, Liza ;)

Walaupun lauk ala kadar atau leftover makanan semalam, atau lauk ala kadar je macam telur goreng je.. tapi masih menyelerakan. Jimat pun jimat juga. At least RM4-5 sehari dapat jimat.

Dan masakan sendiri kita lebih tahu kualiti, khasiat, halal dan kebaikannya.

Buat masa ni just buat bekal untuk diri sendiri dulu. Tengah nak adjust masa dan plan arrangement untuk bekal anak & husband juga. Maklumlah pagi-pagi memang sedia ada pun macam lipas kudung menguruskan hal-hal anak sebelum ke ofis. Ni nak tambah lagi another kerja bento/bekal. Memang perlu perancangan yang betul-betul teratur :)

Saya pun dah masuk minggu …