Skip to main content

Our Homemade Takoyaki ~ HaruHaru Takoyaki

Assalamualaikum dan hello ;D

Lama tak bersiaran. Dah mula bekerja lepas cuti bersalin bermula 3 Januari lepas. Sama macam anak-anak masuk sekolah pulak :)

Ok kali ni just nak war-warkan pada semua, kami dah mula bisnes takoyaki homemade atas nama HaruHaru Takoyaki. Takoyaki homemade, sos pun special homemade. 


HOMEMADE TAKOYAKI
Since 2014 mula buat takoyaki. Selama 2 tahun ni biasa2 buat takoyaki just untuk makan-makan famili dan majlis2 famili. Dalam pada tu ada juga request order dari rakan-rakan kami yang dah pernah rasa. Most of them memang dah jadi regular customer dah sekarang ni. Siap ada juga yang order nak bawak balik untuk kenduri kat kampung. Dah 'jejak' juga la takoyaki kami kat Kuantan dan Cherating :D



TAKOYAKI DELIVERY & SELF PICKUP 
Delivery dan self-pickup pun ada ye. Buat masa ni kita buat delivery/ pick up pada hari Sabtu dan Ahad je. Tapi if ada special request, weekdays pun insyaAllah boleh. Kena request dulu lah ye hehe.. 


Delivery cover sekitar Bandar Sunway, Subang Jaya, Shah Alam, KL, Putrajaya, Cyberjaya dan kawasan sekitarnya.  FREE delivery untuk 100pcs takoyaki balls ke atas okey. So kalau nak buat makan-makan, kenduri ada takoyaki just Whatsapp je kami untuk order. Kita pun ada plan buat gerai 'live' kat kenduri2 ke.. so boleh golek-golek takoyaki secara 'live' kat majlis korang :D.  Apa2 boleh Whatsapp untuk pertanyaan.

FILLING MENU, PACKAGING
Buat masa ni filling yang ada adalah crabmeat, hotdog/sosej, udang dan sotong. InsyaAllah akan datang HaruHaru Takoyaki akan explore fillings dan sos yang berbeza pulak :)
HaruHaru Takoyaki datang dalam 3 jenis pek berbeza (5biji = RM5, 10biji = RM10 & 25biji = RM25). 


 FB PAGE & INSTAGRAM
Jemput 'follow' dan 'like' our FB Page & Instagram "HaruHaru Takoyaki" okey.


Sekian, wassalam... :D

Comments

Popular posts from this blog

Resipi : Homemade Takoyaki & Sos Takoyaki/ Okonomiyaki

Assalamualaikum..
Homemade Takoyaki lagi!!

Dalam keluarga besar saya, rupa-rupanya ramai gak yang kenal dan suka takoyaki dan ramai gak yang tak kenal 'apekebendanye menatang takoyaki tu?'

Hihiii...

Kali pertama saya perkenalkan takoyaki yang saya buat ni masa sesi usrah keluarga dirumah saya akhir April yang lepas. Sejak dari hari tu, tak putus-putus pula 'order' homemade takoyaki ni untuk apa-apa event keluarga hehe... addicted!

Setakat ni dah 3 event saya buatkan takoyaki; Hari Ibu, kenduri doa selamat kat Kajang dan Majlis Aqiqah anak buah di Kuala Selangor..

Tapi disebabkantakoyaki maker saya [klik sini] tu hanya ada 18 lubang aje dan lebih kecil dari saiz pasaran.. memang lama la nak menyiapkannya.. kalau ada 2 takoyaki maker ok gak ni hehe...

Acuan nak buat takoyaki (takoyaki maker) saya beli di Lazada aje sebab murah :).. kalau nak beli gak boleh klik sini -> TRIO Electric Takoyaki Pan

Saya sekarang nak beli takoyaki pun nak fikir banyak kali.. Walaupun lebih …

7 Tips Merawat Bengkak Susu/ Mastitis Di Rumah - Pengalaman Saya

Assalamualaikum...

Kebanyakan ibu-ibu yang baru melahirkan terutamnya 1st time mother selalunya akan risau tentang masalah
kekurangan susu/ tak cukup/ susu taknak keluar.  Namun begitu, ibu-ibu juga perlu ambil tahu tentang komplikasi lain yang mungkin berlaku seperti BENGKAK SUSU dan MASTITIS.

APA ITU MASTITIS?


Mastitis adalah sejenis keradangan pada payudara yang akan terjadi apabila saluran susu tersekat atau terjadinya infection pada payudara.  Bila terjadinya mastitis, ia akan jadi tersangat sakit pada breast dan mungkin boleh melemahkan semangat ibu-ibu menyusu.

Bagaimana nak tahu simptom mastitis?  Ya, kita kena perhatikan simptom supaya kita boleh ambil tindakan awal. Antara simptomnya adalah : Rasa tidak selesa, sakit, ketulan dan tompok-tompok merah serta panas pada payudaraRasa sakit menyucuk pada nipple semasa mula proses menyusu bayiMula rasa demam dan mungkin menggigil (ada yang panggil bentan)PENGALAMAN SAYA

Pengalaman saya pula, setiap kali bersalin memang saya akan ke…

150++ Idea Bekal/ Bento Untuk Sekolah/ Pejabat

Assalamualaikum..

Sejak dua menjak ni kami dah ada Geng Bekal Ofis (GBO) kat pejabat. Pioneer nya Zue dan Ziera. Bujang-bujang pun bawa bekal gi ofis. Rajinnnn.

Termotivasi dengan kawan-kawan ofis yang sama-sama nak bawa bekal, makin lama makin ramai yang join bawa bekal lunch dari rumah. Sekarang Geng Bekal dah ada Zue, Ziera, Hajar, Zana, Aqilah, Zimah dan saya, Liza ;)

Walaupun lauk ala kadar atau leftover makanan semalam, atau lauk ala kadar je macam telur goreng je.. tapi masih menyelerakan. Jimat pun jimat juga. At least RM4-5 sehari dapat jimat.

Dan masakan sendiri kita lebih tahu kualiti, khasiat, halal dan kebaikannya.

Buat masa ni just buat bekal untuk diri sendiri dulu. Tengah nak adjust masa dan plan arrangement untuk bekal anak & husband juga. Maklumlah pagi-pagi memang sedia ada pun macam lipas kudung menguruskan hal-hal anak sebelum ke ofis. Ni nak tambah lagi another kerja bento/bekal. Memang perlu perancangan yang betul-betul teratur :)

Saya pun dah masuk minggu …