Skip to main content

SAVE THE DATE!! : LAZADA Online Revolution Final Mega Sale 12.12



Assalamualaikum dan hello :)

Sedar tak sedar dah hampir sangat kita dengan tarikh keramat yang ditunggu-tunggu, 12 Disember 2016! Final Mega Sale di LAZADA sempena Online Revolution 2016!! 3 hari aje lagi!

Sale besar-besaran oleh LAZADA yang merupakan laman online shopping terbesar di Malaysia. Pelbagai produk dan jenama terkenal memberikan potongan harga dan diskaun hebat sehingga 95%, ada Flash Sale setiap jam bagi produk terpilih dan tawaran-tawaran menarik sepanjang sale berlangsung.  
Online Revolution Calendar

Masa Mega Sale 11.11 hari pembukaan Online Revolution Sale, memang banyak produk-produk hot yang ada offer Flash Sale.  Antaranya Philips Pressure Cooker HD2139 bronze.  Harga terbaik RM299 sahaja. Hari tu memang 'riuh rendah' FB group pengguna-pengguna PHILIPS Pressure Cooker ni hehe.. Dapat jugalah mana-mana group member yang dok tunggu offer rembat PPC ni hari tu.  Yang melepas, gigit jari hehe..

So kali ni LAZADA Mega Sale 12.12, pastikan tengok setiap offer nya ya especially item Flash Sale. So untuk tak ketinggalan, dari sekarang dah mula survey dulu produk-produk pilihan hati. Baca siap-siap semua review, belek siap-siap semua gambar dan info yang ada. Nanti sampai tarikh 12.12, ada je offer untuk produk pilihan terus klik ‘BUY’.  Haaa.. tak ada lah baru terkial-kial nak baca review ke, description product ke... Terus checkout je.. :D

Dan kalau nak tahu latest info, kena rajin-rajin tengok update di FB LAZADA.  Follow aje FB LAZADA ok. Mesti tak ketinggalan info :D

So apa lagi, standby siap-siap ok untuk sale besar-besaran LAZADA ni. Tak lama.. 3 HARI AJE LAGI!

Comments

Popular posts from this blog

Resipi : Homemade Takoyaki & Sos Takoyaki/ Okonomiyaki

Assalamualaikum..
Homemade Takoyaki lagi!!

Dalam keluarga besar saya, rupa-rupanya ramai gak yang kenal dan suka takoyaki dan ramai gak yang tak kenal 'apekebendanye menatang takoyaki tu?'

Hihiii...

Kali pertama saya perkenalkan takoyaki yang saya buat ni masa sesi usrah keluarga dirumah saya akhir April yang lepas. Sejak dari hari tu, tak putus-putus pula 'order' homemade takoyaki ni untuk apa-apa event keluarga hehe... addicted!

Setakat ni dah 3 event saya buatkan takoyaki; Hari Ibu, kenduri doa selamat kat Kajang dan Majlis Aqiqah anak buah di Kuala Selangor..

Tapi disebabkantakoyaki maker saya [klik sini] tu hanya ada 18 lubang aje dan lebih kecil dari saiz pasaran.. memang lama la nak menyiapkannya.. kalau ada 2 takoyaki maker ok gak ni hehe...

Acuan nak buat takoyaki (takoyaki maker) saya beli di Lazada aje sebab murah :).. kalau nak beli gak boleh klik sini -> TRIO Electric Takoyaki Pan

Saya sekarang nak beli takoyaki pun nak fikir banyak kali.. Walaupun lebih …

7 Tips Merawat Bengkak Susu/ Mastitis Di Rumah - Pengalaman Saya

Assalamualaikum...

Kebanyakan ibu-ibu yang baru melahirkan terutamnya 1st time mother selalunya akan risau tentang masalah
kekurangan susu/ tak cukup/ susu taknak keluar.  Namun begitu, ibu-ibu juga perlu ambil tahu tentang komplikasi lain yang mungkin berlaku seperti BENGKAK SUSU dan MASTITIS.

APA ITU MASTITIS?


Mastitis adalah sejenis keradangan pada payudara yang akan terjadi apabila saluran susu tersekat atau terjadinya infection pada payudara.  Bila terjadinya mastitis, ia akan jadi tersangat sakit pada breast dan mungkin boleh melemahkan semangat ibu-ibu menyusu.

Bagaimana nak tahu simptom mastitis?  Ya, kita kena perhatikan simptom supaya kita boleh ambil tindakan awal. Antara simptomnya adalah : Rasa tidak selesa, sakit, ketulan dan tompok-tompok merah serta panas pada payudaraRasa sakit menyucuk pada nipple semasa mula proses menyusu bayiMula rasa demam dan mungkin menggigil (ada yang panggil bentan)PENGALAMAN SAYA

Pengalaman saya pula, setiap kali bersalin memang saya akan ke…

150++ Idea Bekal/ Bento Untuk Sekolah/ Pejabat

Assalamualaikum..

Sejak dua menjak ni kami dah ada Geng Bekal Ofis (GBO) kat pejabat. Pioneer nya Zue dan Ziera. Bujang-bujang pun bawa bekal gi ofis. Rajinnnn.

Termotivasi dengan kawan-kawan ofis yang sama-sama nak bawa bekal, makin lama makin ramai yang join bawa bekal lunch dari rumah. Sekarang Geng Bekal dah ada Zue, Ziera, Hajar, Zana, Aqilah, Zimah dan saya, Liza ;)

Walaupun lauk ala kadar atau leftover makanan semalam, atau lauk ala kadar je macam telur goreng je.. tapi masih menyelerakan. Jimat pun jimat juga. At least RM4-5 sehari dapat jimat.

Dan masakan sendiri kita lebih tahu kualiti, khasiat, halal dan kebaikannya.

Buat masa ni just buat bekal untuk diri sendiri dulu. Tengah nak adjust masa dan plan arrangement untuk bekal anak & husband juga. Maklumlah pagi-pagi memang sedia ada pun macam lipas kudung menguruskan hal-hal anak sebelum ke ofis. Ni nak tambah lagi another kerja bento/bekal. Memang perlu perancangan yang betul-betul teratur :)

Saya pun dah masuk minggu …