Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2016

PHILIPS Pressure Cooker : Bubur Nasi Ayam

Assalamualaikum dan hello :)
Kali ni cerita masak dengan PHILIPS Pressure Cooker (PPC) lagi. Jangan jemu dehh...
Actually dah baaaaanyak masak memasak guna PPC ni. Sekarang rice cooker jarang guna, dapur jarang berasap hihi.. Tapi masih memasak ye. Guna PHILIPS Pressure Cooker lah..
Kali ni nak share resipi bubur nasi ayam. Simple version ok.  Simple pun sedap ape.. ala-ala McDonald je rasanya ;D.  

Masak bubur ni pun sebab Aliff tak sihat dok muntah-muntah tak tahu apa silap makan. So ingat nak masak benda yang mudah hadam. Aliff request belikan bubur McD tapi fikir baik buat sendiri aje lah. nak siap-siap tukar baju lagi, start kereta drive gi McD pun dah kot lebih setengah jam. Dah sampai takkan la nak beli bubur aje kan.. mau anak-anak lain nak juga order itu ini huhu.. Baik masak sendiri aje lah :D
Ikut pengalaman sebelum ni masak bubur guna pressure cooker stove-top Trio tu, masak 1 cawan tak cukup masa tu. Siap kena masak 2 kali untuk anak-anak pulak. So kali ni decide masak 2…

38 minggu 2 hari

Assalamualaikum dan hello :)
Hari ni masih masuk ofis lagi ni tau. Dah masuk 38 minggu 2 hari. 
Baby belum mau keluar lagi huhu :) Kalau permanent staff mesti dah ambil cuti 2 minggu dah ni. Nasib aje lah sebab pegawai kontrak, kerja aje lah sambil-sambil cakap kat baby suruh lahir awal sikit hehe...
Last Thursday checkup kat hospital, doktor siap check bukaan. Katanya 'just tip of a finger' aje.. Belum lagi.. Doktor advice banyakkan berjalan.. Baikkk..
Jumaat lepas satu lagi beban kerja terbesar saya dah selesai. Baik sungguh baby ni nak juga tunggu sampai hari audit Anugerah Pejabat KKR tu. Ikutkan perasaan biar aje orang lain yang handle. Tapi hari Khamis yang MC pun bertalu-talu call, sms, whatsapp masuk tanya pasal kerja.. hemmm.... itulah jadinya bila tak siapa ambil peduli. Asyik bagi alasan tak pandailah, tak tau lah.. Liza lagi pandai lah.. emmm... 


Baru je dapat MC pertama untuk tahun ni, tu pun serba tak kena semua.  Fikirkan tanggungjawab, datang juga lah Jumaat. …