Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2015

Mesyuarat Warga & Jamuan Raya CSFJ - Tema Melayu 1950an

Assalamualaikum :)
Ceritera last week.. 
Mesyuarat Warga dan Jamuan Raya CSFJ di Dewan Tan Sri Mahfoz Khamis lepas.. 
Jamuan raya kali ni memang lain sikit banding dengan tahun-tahun lepas. Kali ni Pengarah nak setiap bahagian/unit bawa sumbangan makanan.. Dulu-dulu lenggang kangkung aje hehe...
Macam-macam gak berlaku di sebalik tabir pemilihan menu la.. masalah dewan la.. etc etc... Ingatkan dah nak cancel dah majlis ni huhu...
Alhamdulillah.. setel juga masalah-masalah yang timbul tu...
Kami kat Bahagian Prestasi combine dengan Bahagian Kontrak & Ukur Bahan.. Menu asal yang ditetapkan tu nasi putih bersama 2 lauk dan ulam tapi masing-masing membantah.. Maklumlah dah menu utama katering dah set nasi arab.. Takkan lah nak menu nasi lagi kan...
So geng kami sorang bincang dengan pengurusan.. Akhirnya kami decide bawa menu pasta.. bolognese dan carbonara... bos kecik pulak nak sponsor cream puff..
Jumaat nan indah hari 1st KL City Grand Prix haritu, kami semua shopping barang-bara…

Jamuan Raya Tak Henti-henti

Assalamualaikum...
Lama bercinta nak update blog.. Tengah cari feel balik.. Actually tengah busy sikit dengan projek Projennn (baca : Frozen)..

Jamuan raya oh jamuan raya...
Fuhh... dari last week samai ke minggu ni berderet jamuan raya dari Isnin sampai Jumaat. Rabu je tak ada jemputan jamuan hehe..

Rabu - jamuan Bahagian Kejuruteraan Pemulihan Jalan & Bahagian Pewartaan
Jumaat - Bahagian Penyelarasan Khidmat Sokongan
Isnin - Bahagian Kejuruteraan Pemulihan Jambatan
Selasa (hari ni) - jamuan raya Kementerian
Khamis - Caw Senggara Fasiliti Jalan
Jumaat - jamuan raya kantin

Semua pakat nak pulun buat jamuan raya since Sabtu  ni last Syawal..
Puasa sebulan, raya pun nak sebulan jugak hehe...
Puasa turun 1kg, raya naik 5kg..
Apekeheyyyyyyy ;)

Habih la diet wehhhh hihii...
Alhamdulillah, nasib baik ada Lecithin, OmegaGuard & Alfalfa. 'Geng-geng' membantu nak kurus/ maintain berat badan ;)

Alhamdulillah... since puasa aritu sampai raya la ni pun berat still maintain... Tak sia-sia join…