Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2015

Babywearing ~ Dari Husna ke Zara

Assalamualaikum dan hello :)

Baru-baru ni terpandang status kawan lama yang cerita pasal nak beli maybe baby carrier baru untuk baby baru...

Sepanjang saya ber'babywearing' ni, saya hanya ada 3.
1st time masa Husna baby. Jenis yang sokong cawat aje tu.. Masa tu belum glemer lagi jenis-jenis baby carrier yang lain. Yang ni saya dah lebur kan.. sebab info kata tak sesuai untuk pertumbuhan tulang ke apa entah..
Then masa time Aliff lahir, tahun 2009 dah up sana sini pasal Ring Sling. So saya ada la beli 1. Brand MamaPatch. Kisahnya di sini [gadjet-baru-mama-patch-ring-sling]. Later ada Soft Structured Carrier (SSC). So beli juga brand Pognae. Masa tu time Aliff baby jugak la.. Kisahnya di sini [saya-punya-pognae-baby-carrier].

Aliff memang puas hati guna Pognae dan Mama Patch tu. Tapi masa Ammar, kurang sikit guna carrier. Sebab Ammar ni jenis nak bebas. Tak suka terikat macam tu.

Sekarang Zara pulak yang guna. Zara ok, Alhamdulillah memang suka dok dalam carrier. Dia lagi s…

Ke Sunway Lagoon Selepas 20 Tahun :)

Assalamualaikum dan hello :)
Kembali bersiaran.. Agak busy dengan kerja-kerja ofis especially musim lawatan panel untuk Anugerah Pejabat Terbaik.. Rasa dah beri yang terbaik.. Tunggu aje lah keputusannya.,. Redha :)
Ahad lepas bawa anak-anak main air di Sunway Lagoon. Lama dah kot janji dengan diorang ni.. Saya sendiri pun bila diingat-ingat balik, last pergi Sunway Lagoon ni tahun 1995 masa form 1 haha!! 
20 tahun lepas derrr... 

Sedangkan Sunway Lagoon tu punyalah dekattttt aje sepelaung je dari rumah mak. Lagi dekat lagi susah nak sampai kan :)
Gigih jugak nak pergi Sunway Lagoon ni Ahad lepas sebab free ticket expired 5 Mei 2015. Tinggal 2 weekend aje yang available. So redah aje la..
Saya berjaya dapat 4 tiket free untuk dewasa. Ada masa tu kat New Straits Times ada buat kumpul 5 warna voucher dapat 1 tiket free. Gigih la masa tu cari bos-bos punya paper NST sebab nak kan tiket free. Yang tak cukup, siap gi beli lagi. Sampaikan ahkak kedai kat kantin tu tanya "Ada apa dalam…

NowEveryoneCanKurus : Semangat Hampir Rebah

Assalamualaikum dan hello :) Semoga anda semua sentiasa dalam peliharaan Yang Maha Esa.
Hari ni just nak stori pasal liku-liku perjalanan bersama program NECK, Now Everyone Can Kurus.. Liku-liku lah sangat kannnn :)
Dah hampir 10 minggu saya berada dalam program NECK ni.  Banyak ups and downs juga tapi matlamat nak turunkan berat badan sehingga mencapai berat ideal masih tetap akan digenggam.. Cuma sebagai manusia biasa memang kejap ok kejap tak ok lah kan...
SAAT PALING KRITIKAL RASA NAK GIVE UP?
Kalau ditanya, tak pernah rasa nak give up ke? Sejujurnya, pernah. Bila tau?? Minggu pertama program. To be exact, hari ke-2 hahaha!!!


Hari pertama agak kalut nak buat ape, nak buat camne..

Hari kedua, dok pening apa makanan yang boleh makan niii?????!!!!  Masa tu, pandang makanan ni nampak “TINGGI KALORI”, pandang makanan sana, nampak “TINGGI KALORI”

Sudahnya rasa aarrrrgghhhh tak boleh makan apa-apa la camni... TENSION gillerr kot haha!!!

Memang saat tu terasa nak hantar mesej kat coach dan org…

Tutorial : DIY Birthday Goodie Bag Ammar & Aliff