Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2013

{{ Ammar Naufal bin Abdullah }}

Assalamualaikum...
Segala puji bagi Allah atas tiap kurniaan dan rezeki yang dilimpahkan kepada kami..
Alhamdulillah, saya ingin memperkenalkan ahli baru keluarga kecil kami...
Nama diberi : Ammar Naufal bin Abdullah Tarikh lahir : 14 Januari 2013 @ jam 1.05 pagi Berat lahir : 3.49 kg Tempat lahir : PPUKM
Nama dan kombinasi Ammar Naufal ni sepenuhnya dipilih oleh my husband.. Maksud disebalik nama:
Ammar : Yang memakmurkan, yg kuat iman, yg lemah lembut Naufal : Pemurah, dermawan
semoga sifat nama itu terserlah dalam keperibadianmu wahai anakku..
antara 3 kelahiran, saya rasa kali ni paling mencabar...  ada masa nanti baru boleh cerita :)..

Penantian itu adalah.... sangat boring!

Salam Jumaat..

38minggu (or 37minggu 5hari ikut EDD HUKM)..arrgh tak kesah la kan... beza 2 hari aje pun..
ok, still belum bersalin.. huhu.. ini le tempoh pregnancy paling lama yg pernah dilalui hehe.. ek eleh orang lain siap overdue takde hal pun :).. saya tak pernah melepasi 37 minggu so bila experienced sampai 38 minggu ni mak aiii dasat gak perasaan nye.. sekarang dah merasa semua kesakitan kat badan ni. Jalan pun ala-ala penguin dah.. turun naik tangga macam penyiksaan je sekarang ni..
Rasa nak apply cuti awal aje.. Dalam keadaan tak larat ni pun bos kecik besar macam buat taktau aje.. siap macam berkejar2 nak bagi kerja soh setelkan sebelum bersalin. Jadi stress pulak. Bagi hari ni nak siap esok, nak segera. Grrr geram lak.. Soh baby A kuar awal sikit, die cam takmo dengar lak..
Minggu ni over stress sikit hal kerja.. siap orang2 dirumah terkena tempias jugak la dengan angin puting beliung saya minggu ni.. sorry lah yer.. huhuu..
yeay! hari ni husna dapat uniform tadika :D (eh t…

Perencanaan Anak Soleh

Salam Selasa...
Just nak share carta ni.. copy dari FB shared by FB Ustaz Don.. Bagus juga jadi panduan..

saya dah print A3 dan nak laminate tampal kat dinding bilik saya hehe..

Persediaan bersalin : checklist beg hospital

Salam Isnin.. :)

Hari ni kandungan berusia 37minggu 1 hari.. belum bersalin..  Kalau ikutkan masa camni Husna & Aliff dah selamat dilahirkan.. so bila yg 3rd ni rasa lambat la pulak :) Husna dan Aliff pun hari2 dok tanya "bila baby nak keluar..","lambatnye baby kuar".. hmmm
Alhamdulillah.. pam Medela Harmony yang sebelum ni hilang dah selamat dijumpai dalam salah satu beg dalam 'stor' hehe.. syukur, selamat rm269 ku hihiii...
blur sikit masa listkan barang2 untuk persediaan bersalin ni..haihh padahal ni dah anak ke-3 ni hehe.. masa Aliff dulu ade tulis checklist dlm diari.. ditambah baik dengan kemudahan pakcik google.. jumpa baanyak checklist dr mommies semua..
sebelum2 ni saya tak bersalin di hospital gomen so kebanyakan barang macam set mandian, towel, baju + kain dah ade dlm pakej bersalin.. kali ni nak cuba di gomen lak.. tak berapa pasti apa yg disediakan/tak disediakan..
Maklumat dr web HUKM :

Keperluan Asas Semasa Kemasukan Pesakit Ke Wad
    Se…

Quick Update...

Assalamualaikum...
Hari ni Jumaat penuh barakah 4 Januari 2013 jam 2.34pm..

Pregnancy :
ikut doktor KK today 37weeks, doktor HUKM tukar tolak 2 hari so 36weeks 5days..

Status :
baby A still selesa berada dalam womb ummy die :D. 
ini bermakna, saya belum bersalin..

Ummy's condition :
fuhhhh... rasa tak larat sangat dah... peha dah start sakit balik bila berjalan. jadi berdingkit2 dah berjalan tu.. perut keras2 dengan hebat gak.. paling tak tahan kalau masa tengah drive.. urgghh..

Preparation :
Rumah memang out la.. still in 'kapal pecah' condition..

Beg hospital - insyaAllah almost siap.. the only thing yg takde is my Medela Harmony saya ntah manela hilang nye pulakkk.. tak jumpa lagi.. 
Tonight's mission : cari dlm 'stor'. If tak jumpa gak, gi beli baru je huhuuu...