Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2012

Aliff Rayyan's 3rd Birthday : Football Theme

Assalamualaikum...
Cerita majlis harilahir Aliff Rayyan Oktober lepas.. hehe lama dah cerita ni. Sebab ummy nya tak snap sebarang gambar, terpaksa tunggu gambar org lain utk di copy :)

4 Oktober 2012, Aliff Rayyan genap usia 3 tahun.. Ni kali pertama adakan birthday party untuk Aliff. Tak buat besar2 pun, just jemput family terdekat aje.. family terjauh sikiiiit pun tak dapat nak jemput (maaf ye..). Atas nasihat ahli keluarga lain.. Kononnya ni event terakhir di rumah Sunway sebelum kami berpindah ke area Batu Arang nanti..

Kali ni buat tema Football Fever.. Masing-masing perlu pakai jersi bola tak kisah la tempatan ke kelab inggeris ke.. Mak buyong ni pun kene pakai gak jersi walaupun sendat ya amat hehe.. 
Kek dan cupcake ummy bake & deco dengan gigih sekali hehe... just a small one :)

Aliff hari-hari sebelum event memang excited tapi hari majlis macam bad mood pulak.. langsung tak beri kerjasama.. spoil betul.. tapi takpe la.. :)
From Aliff Rayyan, Asyrani Husna, Ummy & Aya…

Sakit mata : tragedi berulang isk isk...

Assalamualaikum...
Lama tak update blog..
Last week whole week on MC sebab sakit mata. Acute Conjunctivitis, doktor tu tulis kat surat MC tu.. By end of the week nampak dah kurang merahnya, tapi sejak pagi semalam nampak bertambah-tambah pulak merah kat mata ni.. nampak gaya kena extend MC lagi kot?
Kat rumah, saya je yang kene sakit mata ni.. alhamdulillah lain2 tak kena... saya pun taktau dari mana jangkitnya.. cuma syak dari ofis sebab masa saya mula MC tu, ade lagi sorang member yg MC sama sebab sakit mata jugak (jangkit dr baby dia).. syak saje tapi tak tau la betul tak.. 
Huh malas sangat nak gi klinik/hospital balik... Klinik yang pergi last week asek kena bayar untuk extend MC tu.. last year punya klinik takde lak nak bayar2 MC.. ni dah jadi macam beli MC lak sedangkan dah bayar untuk treatment & ubat kat sana..isk isk...
Nak ke hospital cam tahun lepas? alahaiiii.... lama sangat nak menunggu.. sakit pinggang + kematu montot duduk berjam-jam just untuk check 5-10 minit.. …