Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2012

Bulan ni ada rekod baru!!

Salam Jumaat...

Hari ni last day hari bekerja bulan Jun kan?.. So standard la, ambil punch card dan tulis segala alasan-alasan datang lambat/tak punch hehe... ku kira-kira untuk bulan Jun ni, saya hanya bekerja 9 hari aje rupenye... haha..terok nyee....berderet-deret cuti sakit + cuti rehat + cuti kecemasan... hah lantak lerrr labu....
Minggu ni paling lama la saya bekerja = 4 hari. Isnin tak gi keje sebab ubat tahan muntah dah habis stok kat rumah, memang tak berani nak ke pejabat. Nanti saya duduk dalam toilet aje sepanjang masa.. Dah la toilet jauh, nak berlari memang kompem tak sompat :). Kalau ikut badan memang tak larat la nak gi ofis ni.. Pagi still ok but lepas pukul 12 tengahari dah start rasa nak tumbang..sampaila ke malam... Ni pun gagahkan jugak gi keje sebab saya kena ganti KPPK dari Rabu - Jumaat sebab UPSJZS ada mesyuarat di Penang.  Haihh..why la korang tinggalkan orang yang tak fit untuk gantikan bos..  
Berdoa banyak-banyak la supaya Dato' Pengarah tak call soh j…

30th Birthday, 6th Wedding Anniversary and....

Assalamualaikum...
woot woot... lama sudah blog ni sunyi sepi... alahai.. salahkan FB.. dulu2 tak rajin buka FB so rajin membelog.. sekarang malas sudah membelog... akan kugagahkan jua huhu...
Banyak benda berlaku kebelakangan ni... Saya dah dengan rasminya memegang nombor baru untuk umur saya iaitu 3 haha.. sudah 30 daaa pada 5 Jun lepas... pun ulangtahun perkahwinan yang ke 6 pada 3 Jun lepas... Dua-dua hari penting ni berlalu begitu aje tanpa ada apa2 sambutan huhu... sedih sedih... 
Mana tak nye, saya sendiri pun tak hengat disebabkan melayan mabuk kepayang yang agak teruk... Kiranya hadiah yang Allah beri untuk kedua-dua hari ni adalah my 3rd pregnancy... oh minggu ni baru je 9 minggu huhu... lama lagi daaa..... tapi morning sickness saya dah mula sebelum detect pregnant lagi... cepat betul hormonal changes ni.... Sehingga hari ni saya dah ambil cuti 10 hari sebab tak larat nak ke pejabat.. dan memang kena ambil pil tahan muntah setiap 5-6jam. Doktor beri pil Dimenhydrinate 50mg.  …