Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2011

sedikit update... & komen menyampah tentang CFS

salam..

arini apesal mood tak berapa baik sangat..

harini 1st day masuk ofis balik..
sepanjang 2 minggu yang lepas, saya ada training kat site KKR2
semalam audit kat seremban lak.. lama gile takleh update blog..
serius letih..
dah lama tak jaga construction site, mau pengsan jugak la kepenatan hari2..

harini last day utk kawan2 2nd batch CFS kat unit masing2. besok start tukar unit lak..
selamat bertukar unit & dapat pengalaman baru!!

semalam masa meeting closing kat seremban tu, officer kat situ ade la komen pasal CFS ni..
die cakap, "CFS engineers ni sebenarnya tak boleh pun dianggap cam contract engineers"

saya dalam hati cam "WTF? we are engineers with engineering qualification la.. registered dgn BEM gak.. apehal nak kata we are not even an engineer/not suppose to be treated as engineer?" seriously that comment really breaks my heart..
:: ni le kerja org2 unit jambatan; kene dok bawah jambatan check kot ade defect ::

:: kalau bridge takde access, kene la turun/panjat…

막김치 (Mak Kimchi/ Easy Kimchi)

Assalamualaikum..
wallawehh.. lama sungguh tak buka blog ni.. last week whole week saya ada audit di Alor Setar. Minggu ni terasa banyak kerja pulak. Tak dan nak buka blog apatah lagi nak buat karangan untuk update blog ni..

Tak tau nak tulis pasal apa so just post a few recipes yang saya cuba.. semestinya makanan Korea lah kan hehe.. sampai husband pun dah tegur..makanan Korea lagi? hehe.. tapi die ok aje..makan semuanya pun =D

Ni saya buat malam tadi. Kimchi lagi. Teringat aritu husband tanya, "kimchi takde?" hehe dah habiss daa... Tapi yg ni pesen lain sikit, bukan Yangbaechu cam aritu tapi MakKimchi. Kimchi easy style punye.. suka yang senang2 ni =D.
:: saya punye 막김치 (Mak Kimchi) ::
Cam biasa resipi ni dari Maangchi jugak. And as usual, kuantiti yang die letak ni memang baaanyaak.. sesuai la dengan dia. Saya buat 1/10 dari resipi ye.. sebab saya tak guna kobis 10pounds, just 1 pound aje (lebih kurang 450g/separuh kobis cina medium size). haa..camno tu nak bahagi2 b…