Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2010

Pejabat Terbaik (lagi?) + Aliff & Husna Yang Tak Sihat

assalamualaikum!!

uit..lama betul tak jengah sini..
banyak kerja la.. tak dan nak bukak blog pun.. nak baca blog kawan2 pun lagi le tak sempat.

serious banyak keje.. tak tipu punye =D..

lately ni sibuk dengan Anugerah Inovasi Pengurusan Pejabat Terbaik. huh! memanjang pejabat terbaik aku nih.. last time ade gak pertandingan ni but within JoKeR aje.. yang ni Bahagian kami mewakili JoKeR pulak bertanding antara agensi2 dalam kementerian sebab kami dapat Naib Johan. So disebabkan last time aku yg jadi kapla nye... yang ni pun aku kene handle gak.. plus kerja2 lain jugak la. Kengkadang aku agak bengang la (eh konpem bengang la..) kalau bos asek dok bagi kat aku keje2 ni.. dari A sampai Z semua longgok kat aku.. aihh.. ade lagi org lain dalam unit aku ni.. memang le aku paham die mungkin soh aku minta tolong dari bebudak lain ni.. but ingat senang ke nak mintak tolong.. karang aku soh ni, derang kata busy la.. banyak keje la.. so memang akan menambah stress aku aje.

Dari urusan ngan urusetia,…

EBM di Bulan Ramadhan

Kebelakangan ni hasil EBM memang kurang memberangsangkan. Tapi masih mencukupi untuk bekal Aliff di rumah mak. Kadang2 kene topup jugak dengan frozen EBM. Untuk buat stok buat masa sekarang memang zero. Aliff punya pattern menyusu berubah-ubah, kadang2 banyak kadang2 sikit. Tapi amaun yg die minum masih sama dalam 3.5oz setiap sesi, cuma sesi tu ada tambah atau kurang lah.

Untuk bulan puasa ni memang agak merunsingkan saya sebab pada hari2 biasa kalau ada skip makan atau kurang minum air, memang nampak hasil masa pam tu sikit amat. kadang2 cuma 1.5-2 oz aje..

Dulu2 saya pam 4 kali masa waktu pejabat. Kalau tak sempat jadi 3 kali. Sekarang ni jarang2 dapat 4 kali pam, selalu 3 atau 2 kali aje. Saya yakin sebab tu la hasil EBM jadi makin berkurangan.

Untuk puasa kali ni saya pastikan saya ambil sahur nasi. mesti nasi sebab saya tak boleh makan mihun/roti/mee sebab lepas tu pukul 9-10 pagi dah menggigil, pastu konfem buka puasa la. so memang nasi aje la. minum air 2-3 cawan (tu je yg mampu)…

:: Wedding ~ Kak Dah ♥ Be Idris ::

Salam...

Cerita lama. tapi disebabkan menunggu BIL, Be Rie dtg kl bawak kamera yg kat kampung tu di tambah pulak dengan takde masa nak edit gambar sebab balik opis je kerja datang tak henti2.. so baru harini nak upload. Tapi Be Rie tak jadi datang pulak psl ada interview kat Tumpat pulak. So gambar2 masa resepsi kat rumah lelaki takde la.. dah copy dlm thumb drive tapi corrupt pulak..

......................................................

Kami sekeluarga balik klate dengan kereta adik ipar. Bertolak Khamis kol 1.30pagi sampai Tanah Merah dalam 9.30 pagi. Aliff & Husna tidur saja sepanjang perjalanan. Kadang2 aje merengek nak susu.

Kami balik klate sebab majlis kawin SIL saya yang sulung, Kak Dah. Ya, yang sulung ye, my hubby adalah yg ke-6 (drpd 7 beradik).. Adik beradik my hubby yg belum kawin just Kak Dah and adik yg bongsu. =D

Tapi tengok cam takde aktiviti cam orang nak kawin aje kat umah MIL saya tu. Ipar duai pun takde lagi.. masing2 kerja. Kompius eden hehe..

SIL…

:: Marhaban Ya Ramadhan ::

Marhaban Ya Ramadhan...
Selamat datang bulan Ramadhan
Tanpa disedari...
11 bulan banyak kata sudah diucapkan dan dilontarkan tak semua menyejukkan...
11 bulan banyak perilaku yang sudah dibuat dan diciptakan tak semua menyenangkan...
11 bulan banyak keluhan, kebencian. kebohongan menjadi bahagian dari diri...
Saatnya istirehat dalam "perjalanan dunia"...
Saatnya membersihkan jiwa yang berjelaga...
Saatnya memahami makna pensucian diri...
Semoga dengan menunaikan ibadah puasa bersama kita leburkan kekhilafan...
Semoga dengan puasa mempertemukan kita dengan keagungan lailatul qadar
Semoga kita semua menjadi pilihanNya untuk dikabulkan doa-doa dan kembali menjadi fitrah...

"selamat berpuasa kepada semua"... Amin

Projek Kecil di Kedai Kecil =D

Assalam...

Hari ni baru sempat nak upload gambar projek2 kedai kecil saya yang lepas kat blog ni.. dah lama ok.. since july lagi.. tapi kat blog semua saya dah letak backdated. Ada satu lagi gambar projek belum edit lagi ~ wedding my SIL. nantila.. bila ada kesempatan.. tengah banyak keje sekarang? sekarang ni pun tengah ada keje but hold kejap hehe..

Disebabkan projek ni dijalankan secara sampingan aje, maka takdelah banyak mana pun projeknya.. =D.. dan untuk sepanjang bulan Ramadhan ni kedai kecil saya memang ditutup. Khas untuk sendiri punya projek aje (sekiranya ada hehe..)..

Kalau nak tengok gambar2 lain leh gi sini..

Terima kasih.. selamat berpisah ='(

:: pic source : google ::


untuk canon ixus 65 saya, saya tak tau anda kat mane.. (ketuk kepala sendiri sebab cuai), terima kasih dengan khidmat bakti awak yer.. 4 tahun awak ngan saya tak pernah buat perangai pun.. sampai model awak pun dah discontinue dah.. ='(

.
.
.
.


akhirnya saya dah dapat pengganti canon ixus 65 yang hilang tu..baru ada semangat =D


::gambar dari google::

alkisahnya..
.
.
.
.
semalam setelah berjam-jam mengedit gambar kahwin my SIL (sebab laptop pinjam lembaps aje), kami sekeluarga pergi Sunway Pyramid. Tujuan asal pastilah untuk men'cuci' gambar-gambar tersebut. Sambil-sambil tu nak pergi Fotokem tengok2 kamera sebab ada dengar kat radio iklan Fotokem ada sale kamera Canon Powershot. gitu2 la..

Sampai kat Harvey Norman, pegi kiosk Fujifilm untuk cuci gambar. 1st time guna mende alah tu.. acik dah bertahun tak cuci gambo ko..=D
tengok2 tak kuar pulak gambar nye.. pekerja kat situ bgtau external hard disk takleh guna.. oo ye ke.. sorii..acik taktau =D..

Dah tak b…

I'm like a bird

Bila membuang pandangan ke luar tingkap dari tingkat 10..

tiba-tiba terfikir..





"burung2 yang berterbangan kat luar tu tak de rasa gayat ke ehh? siap terbang tinggi2 pastu terjun menjunam cam buat bungee jumping aje.. hebat!! subhanallah!!

motif entri? takde motif.. cuma cuba membunuh kebosanan =D